Wandelen in omgeving Nijkerk

Houd u van wandelen dan is dit de perfecte omgeving. Rond Nordengoed lopen vele wandelroutes en klompenpaden, over de erven van boerderijen, weilanden, langs beekjes en door prachtige natuur.

De binnenstad van Nijkerk is ook dichtbij. Hier kunt u gezellig rondlopen in de winkelstraten en neerstrijken op het terras. Als u wilt kunt u vanuit de stad zelfs langs de Arkervaart helemaal naar het veluwemeer wandelen waar u ook kunt uitrusten en wat eten of drinken in diverse eetgelegenheden bij de haven van Nijkerk.

Lunchpakket en drinken mee voor onderweg?
Vraag naar de mogelijkheden.

Klompenpaden en wandelroutes rond Nordengoed:

Stadswandeling Nijkerk

Wandelend vanaf Nordengoed de stad Nijkerk verkennen. U komt eerst langs de rand van Nijkerk, via de havenkom naar de mooiste toren van Nijkerk. Een mooie manier om de historische binnenstad van Nijkerk te leren kennen. In de binnenstad kunt u gezelligheid vinden op één van de vele terrasjes.

Afstand route: 9 km
Duur: +/- 2 uur

Download GPX route

Slichtenhorst – bezoek de wijngaard – Aan de Breede Beek

Op Landgoed Slichtenhorst ligt prachtig gelegen op een beschutte plek Wijngaard Aan de Breede Beek. U kunt uw bezoek aan de wijngaard goed combineren met een wandeling in de omgeving van Landgoed Slichtenhorst.

Afstand route: 2×4 km
Duur: +/- 1,5 uur

Download GPX route

Solse Gat

Het Solse Gat is een kuil waar Veluwse boeren leem afgroeven. Onder in het gat is een moerassig terrein ontstaan met daarin een poel. Op de drassige bodem heeft zich een voor de Veluwe bijzondere plantengroei ontwikkeld. Zo groeit hier waterdriebladslanke sleutelbloem en bosanemoon. Voor het wild in dit deel van de Veluwe vormt de poel een drinkplek. Amfibieën als kleine watersalamanders en padden planten zich in het moerassig gebied voort. Omdat verdroging en verlanding dreigde heeft Staatsbosbeheer in 2002 de kuil hersteld.

Volgens een oude legende stond op de plek van het Solse Gat ooit een klooster. Vanwege het liederlijke gedrag van de monniken werd het door de aarde verzwolgen. Op gezette tijden zouden de klokken van het klooster nog te horen zijn.

Bij Boshuis Drie kunt u uitstekend eten of een kopje koffie met lekker appelgebak nemen. 

Afstand route: 7,3 km
Duur: +/- 2 uur
Niet uitgezet.

Download GPX route

Na het wandelen kun je bij ons lekker uitrusten

Nog even genieten op ons terras met een drankje of heerlijk ontspannen op de bank in je privé suite.